ΩΔΕΙΟ ΠΕΝΤΕΛΗΣ ΤΟΥΡΝΑΒΙΤΗ

   

Το Ωδείο Πεντέλης

Το Ωδείο Πεντέλης Τουρναβίτη (1996) αποτελεί συνέχεια της Μουσικής Σχολής Πεντέλης (1988). Ιδρύθηκε από την πιανίστρια και μουσικοπαιδαγωγό Ειράγδα Τουρναβίτου με καλλιτεχνικό διευθυντή τον συνθέτη και μαέστρο Νίκο Φυλακτό.

Η μεγάλη εμπειρία στη μουσική εκπαίδευση, τόσο των ιδρυτών όσο και των καθηγητών του Ωδείου, συνετέλεσαν ώστε σύντομα το Ωδείο να αποτελέσει σημείο αναφοράς για τη μουσική παιδεία στην Πεντέλη και την ευρύτερη περιοχή (Μελίσσια, Βριλήσσια, Χαλάνδρι και Γέρακα) .

Στόχος και φιλοσοφία μας είναι η μετάδοση μουσικών γνώσεων και δεξιοτήτων, προσαρμοσμένες στις ανάγκες του κάθε μαθητή ξεχωριστά.

Πιστεύουμε στην εξατομίκευση της διδασκαλίας σε σχέση με την ηλικία, την προσωπικότητα και τις ανάγκες του σπουδαστή, από τα πρώτα του βήματα μέχρι την ολοκλήρωση των σπουδών του.

Η διδασκαλία μικρών σε ηλικία μαθητών αποτελεί μια εξειδίκευση του Ωδείου αλλά και οι τίτλοι σπουδών του (πτυχία και διπλώματα) είναι υψηλού επιπέδου και βεβαίως αναγνωρισμένοι από το κράτος.

Τα προγράμματα διδασκαλίας είναι δοκιμασμένα στο χρόνο και προσαρμόζονται διαρκώς πάνω στις νέες εξελίξεις στον τομέα της μουσικοπαιδαγωγικής.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στη συμμετοχή των μαθητών του Ωδείου, σε συναυλίες και εκδηλώσεις, τόσο ατομικά όσο και σε σχήματα μουσικής δωματίου, στο Εργαστήρι Μοντέρνας Μουσικής, στην Χορωδία του Ωδείου Πεντέλης, στην ομάδα του Orff κ.ά.

Οι συναυλίες πραγματοποιούνται στην αίθουσα «Μαρία Χατζοπούλου» του Ωδείου Πεντέλης Τουρναβίτη, αλλά και σε αίθουσες συναυλιών και πολιτιστικά κέντρα. Ο ίδιος χώρος φιλοξενεί πολιτιστικές εκδηλώσεις φορέων και σεμινάρια.

Παρέχονται υποτροφίες σε ταλαντούχους σπουδαστές και σε παιδιά πολύτεκνων ή με χαμηλό εισόδημα οικογενειών .

Το Ωδείο Πεντέλης έτσι αποτελεί ένα κύτταρο μουσικής παιδείας και πολιτισμού, με τη δική του ζωή και τη δική του διαρκή εξέλιξη.

Είναι εκεί όπου η μάθηση της μουσικής είναι χαρά.