ΩΔΕΙΟ ΠΕΝΤΕΛΗΣ ΤΟΥΡΝΑΒΙΤΗ

Χορωδία Ωδείου Πεντέλης 

Η Χορωδία του Ωδείου Πεντέλης ξεκίνησε τη ζωή της σαν Χορωδία της Μουσικής Σχολής Πεντέλης το 1989 με διευθύντρια τη Δήμητρα Εξηντάρη και συνεχίζει μέχρι σήμερα με διευθυντή τον Δημήτρη Τουρναβίτη.

Εκατοντάδες παιδιά, νέοι και νέες βίωσαν τη χαρά του ομαδικού τραγουδιού και την εμπειρία της συμμετοχής σε μια χορωδία με πλούσια δράση.

Η Χορωδία χωρίζεται σε δύο ομάδες, παιδική έως 12 ετών και νεανική. Λειτουργεί με παιδαγωγικούς και καλλιτεχνικούς στόχους.

Σκοπός της είναι η εκπαίδευση στη φωνητική τέχνη και στο ομαδικό τραγούδι, προσαρμοσμένα στις ηλικιακές ανάγκες των μελών της, καλλιεργώντας ένα ποικίλο ρεπερτόριο.

Το ρεπερτόριο περιλαμβάνει, παραδοσιακό τραγούδι από την Ελλάδα και τον κόσμο, πολυφωνικό αναγεννησιακό και κλασσικό, νεότερο ελληνικό και ξενόγλωσσο τραγούδι, προσπαθώντας να φέρει σε επαφή τα μέλη και το κοινό της με την πολυμορφία και την αισθητική αξία του πολυφωνικού ομαδικού τραγουδιού.

Η Χορωδία μετέχει μονίμως στις συναυλίες του Ωδείου, αλλά και σε εκδηλώσεις φορέων, σε φεστιβάλ και διαγωνισμούς αποσπώντας διακρίσεις.

Έχει συνεργαστεί κατ’ επανάληψη με τη Χορωδία του Εθνικού Ωδείου Νεαπόλεως και την Κλασσική Χορωδία Τήνου με εμφανίσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Η συμμετοχή στη Χορωδία είναι ανοιχτή για όλους, μαθητές του Ωδείου και μη.

Μαθήματα